dissabte, 27 de març del 2010

Una sortida per a la inserció laboral dels familiars reagrupats.

El Programa de Reagrupament i Treball consta de cursos d'entre 200 i 300 hores orientats especialment a dones i joves en edat de treballar, encara que també poden beneficiar-se persones en situació irregular o desocupats de llarga durada.
El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, va presentar el Programa de Reagrupament i Treball (PRT), una iniciativa que promou cursos de formació sociolaboral a Catalunya per a persones reagrupades, especialment dones i joves en edat de treballar.
També es poden acollir a aquests programes persones pendents d'informes d'arrelament, persones amb una irregularitat al perdre l'ocupació, joves tutelats per la Generalitat o persones parades de llarga durada

Segons el meu punt de vista, crec que és una bona iniciativa, ja que aquest projecte dóna resposta a les necessitats sociolaborales de moltes persones que han vingut per reagrupació i que pateixen risc d'exclusió social.

Actualment el programa promou cursos de logística, soldadura, lampistería, cuina, restauració, telemarketing, administració, geriatria, atenció al públic o comerç, entre uns altres, i van de les 200 a les 300 hores, són gratuïts i inclouen aprenentatge del català i pràctiques en empreses.

Encara que veig necessari que aquest programa iniciés més cursos a nous punts del territori català, ja que actualment només es realitzen en set municipis (Amposta, Barcelona, Lleida, Mataró, el Prat de Llobregat, Sant Carles de la Ràpita i Terrassa).

El perfil majoritari de les persones que han superat els cursos són de dones menors de 30 anys, procedent del Marroc o d’Amèrica Llatina (tot i que hi ha fins a 22 nacionalitats més), amb estudis primaris o secundaris, un nivell de català baix i experiència professional prèvia.

Com a conclusió, crec que és un proyecte molt interessant amb l’objectiu d’oferir una primera acollida, focalitzada en en l’accés al mercat laboral, i així facilitar un camí cap als sistemes més normalitzats de formació i inserció laboral.

dilluns, 22 de març del 2010

Viure a la ciutat "Dona"


Pla de treball 2007-2011

L’Ajuntament de Terrassa va ser pioner en la creació d’una regidoria de la Dona en els anys noranta i ha estat des d’aleshores un referent per a altres municipis en el disseny, desenvolupament i aplicació d’estratègies i polítiques enfocades a promoure la plena igualtat de drets entre homes i dones.Si accediu a la web trobareu un munt d'informció i activitats referents a aquest col·lectiu.

3W.Terrassa.org/dona

TASTETS D'OFICIS

Altre dia vaig llegir un article a la revista Informa Granollers sobre com millora la inserció laboral i social per a nois i noies de secundària que certen certes dificultats en l'aprenentatge. I com deia l'article, el que es pretenia era que aprenguessin competències bàsiques, per a la seva futura incorporació laboral.

Si la idea esta be, pero crec que s'hauria de mirar altres alternatives per aquets nois i noies, ja que les ofertes laborals proposades, es poden guanyar la vida però sense grans luxes i a sobre que estem en una societat molt competitiva, que constanment has de reciclar-te o et que das obsolet i ja se sap el que passa, que et quedas foras del mercat laboral i no pot aspirar a mes.

dilluns, 15 de març del 2010

Acció gent Gran organitza dues jornades de voluntariat

Les jornades són de caràcter pràctic

La inscripció és necessària si es vol participar en els tallers

Acció Gent Gran, Associació d'ajuda a la vellesa ha organitzat dues jornades de voluntariat programades pels propers 19 i 20 de març. Les jornades s'emmarquen en el lema "Educació emocional: la vida, un joc incert".


Els tallers es realitzaran al Casal Parc Sant Jordi, c.Nicolau Talló, 191. Cal fer la inscripció als telèfons: 937834536 i 616689156.

Enllaç: www.Terrassa.net

dissabte, 13 de març del 2010

Las Palmas de gran Canaria se pone en funcionamiento

Dilluns 15 Març
Noemí Gómez jiménez

Antes de dar mi opinión personal debo resumir un poco la noticia para que todos sepamos de qué va. Deciros que el ayuntamiento de las palmas ha propuesto y llevará a cabo una serie de talleres para colectivos, que tienen no sólo dificultades en muchas ocasiones, sino de imposibilidad de acceder al laboral. Estando así marginados de su propia sociedad. Hablamos de personas que tienen grandes dificultades físicas y psíquicas. Este proyecto servirá para que estas personas puedan desarrollar unas pareas especificas, que el ayuntamiento mismo los contratará para desempeñar el trabajo.
Es importante, ya que la integración de este colectivo en el mundo laboral es una actividad compleja, pero no imposible. No podemos olvidar que estas personas sufren una discriminación y marginación. Qué es necesario evitar y corregir el gran desequilibrio que existe yendo cada vez en aumento.
Las Palmas está poniendo remedio a esta situación y esto puede ser ejemplo para las demás comunidades. Ya que es urgente e imprescindible para conseguir la integración de este colectivo.
No debemos olvidar que la igualdad de oportunidades es para todos los ciudadanos y esto entra también en el mercado laboral, evitando así los abusos y las violaciones de derecho que tenemos cada persona, sin importar nuestras limitaciones. Sabemos que en muchas ocasiones estas personas no pueden (por su gravedad) desempeñar un trabajo, o algunos trabajos, pero esto no indica que debamos excluirlos. ¡Que necesitan una formación especializada!, bueno, vale; lo comprobamos en nuestro artículo, pero esto no impide no hacerlo, es decir; no es imposible, que sólo se necesita explotar los recursos y ponerlos al alcance. Y una vez esto, esté hecho, ya se está preparado para el trabajo. ¿No hacemos nosotros lo mismo? ¿no nos preparamos nosotros para encontrar un trabajo? Pues es lo mismo. No me sirve, decir que en este caso los recursos son más escasos (que no digo que no), que se necesita más dinero (es más caro), que necesiten más tiempo, etc.
Aunque todo lo mencionado sea relativamente cierto, (puedo o no estar de acuerdo) debo decir, que lo que realmente pasa, es que; no es productivo, que gastamos más de lo necesario, que hay muy pocos beneficios y muchos gastos, y esto, ¿nos perjudica? ¿Creemos, verdaderamente que nos desfavorece?, si es así, me gustaría, plantearos otras preguntas; ¿Somos nosotros más importantes? ¿Tenemos más derechos? ¿Somos una especie superior? Pensando así, ¿nos quedamos, tranquilos?, ¿nos justifica? ¿Es legítimo? ¿Nos excusa? Con tan poco, ¿nuestra conciencia puede permanecer tranquila o calmada? Olvidamos, que estamos quebrantando, infringiendo, transgrediendo o violando los derechos de personas que tienen los mismos derechos que nosotros. ¿Y si, por casualidad, nosotros, llegarnos a encontrarnos en esta misma situación?, Entonces, seguramente lo entenderíamos y reaccionaríamos, ¿no es así? ¡Qué pena! que en demasiadas ocasiones, sólo nos damos cuenta cuando es demasiado tarde o cuando nos afecta directamente. Deberíamos ser más inteligentes y acabar con la discriminación o el desprecio en todos los sentidos, en todos los ámbitos de la vida. Para ello hemos de empezar ahora mismo. ¿No os parece?

dilluns, 8 de març del 2010

Dia Internacional de la Dona

Avui 8 de març de 2010



El número de mujeres con empresa propia y trabajadores a su cargo se incrementó un 60 por ciento entre 2001 y 2008, el doble que las empresas creadas por hombres, según un estudio presentado por el Círculo Olay del que se desprende que aún en época de crisis, las mujeres son más emprendedoras.
El estudio indica que en España, en el año 2008 había 300.000 empresarias, frente a las 187.000 registradas en el año 2001, lo que implica un incremento del 60% frente al experimentado entre los empresarios, con un 31 por ciento en el mismo periodo.
"Ante la recesión, una proporción más grande de mujeres se ha decidido a poner en marcha nuevos negocios, mientras que la actividad emprendedora de los hombres ha sufrido un descenso importante", explica el estudio elaborado por Synovate con datos del GEM y del Boston Consulting Group (BCG).
Así, destaca que "este dinamismo de las emprendedoras está favoreciendo la presencia de mujeres dentro del colectivo total de empresarios" y que pasó del 22 por ciento en 2001 al 25,6 por ciento en 2008, de forma que "actualmente, uno de cada cuatro empresarios es mujer".
Por otra parte, el estudio señala que siete de cada diez españolas se sienten "independientes a nivel económico" y consideran por tanto que son autosuficientes y "no dependen económicamente de nadie".
En este sentido, apunta que este desarrollo económico de la mujer está relacionado tanto con el incremento de emprendedoras como con el acceso de la mujer a la Educación, ya que si bien persiste la brecha salarial, "mientras el mercado laboral de los varones contiene un 28 por ciento de trabajadores con estudios superiores, el segmento femenino contiene un 38 por ciento".

Avui dia 8 de març aprofitant que és el dia Internacional de la Dona, i buscant una noticia que fos bona, diferent en positiu de les que estem acostumats, acostumades, en els medis i que mostres que vivim en una societat dinàmica, canviant, i que tot canvi és possible, no sempre la societat serà masclista, si no volem, s'ha evolucionat molt si mirem enrera,i queda molt per fer(la dona ocupa els pitjors llocs de treball amb sou del 29'9%mes baix que els homes ) les dones tenim entre d’altres virtuts la capacitat d’adaptar-nos a les noves situacions, com el de la crisis, crèixer per realitzar-nos i lluitar.

El canvi no o fa una revolució, sinó que son molts factors el que o fan possible des de cada un de nosaltres, home, dona, des de moviments socials, des de l’educació,(aquesta és la més important i més díficil ensenyar a ser persona lliure, les famílies han de ensenyar els seus fills, nens i nenes de la mateixa manera i amb els mateixos valors.) des de l’actitud i dels rols que es va adoptant en el dia a dia de forma quotidiana, en defensa de la igualtat. Encara hi ha un llarg camí per fer en qüestions d’igualtat però cada aportació individual, és important,saber comunica, dialogar amb la nostre parella, germa, i pare, que entre dos la feina es fa més ràpid i que en les tasque doméstiques tots i estem convidats.

EDUCAR PER SER AUTONOMS I SABER COMPARTIR.
Enviat per Maite 2 TIS Tarda

diumenge, 7 de març del 2010

Carta per la integració...

Estimats integradors/es, per fi m’ha arribat la carta..

no sé si sabeu ,que el govern espanyol de tant en tant premia els immigrants amb una carta.. on els hi recorda “la caducitat” del seu permís de residencia i/o treball, i els informa que tenen 60 dies per renovar el seu interès per tal renovació , i per tant passa a ser un ciutadà de més , fins el proper avis o la propera carta..
El que s’ha de fer ,és molt senzillllll..., primer, s’ha de portar la sol·licitud junt amb un contracte de treball,( com podeu imaginar en aquests moments..), o han de presentar altres papers (acreditar alguns mínim de mesos cotitzats per any treballat,.. etc) , desprès han de fer lllllargues cues amb els seu grup “d’iguals “(de tantes hores ,acaben sent molts amics..) a les portes de les administracions publiques ,per tal de fer tots els tràmits necessaris ...
A continuació, si s’accepta la seva sol·licitud , han de pagar “la tassa o tasses “corresponents,O en el cas contrari val més contractar un advocat..

El que ús volia dir és que ,si treballeu amb immigrants i segurament que si ,no perquè voleu sinó perquè els trobareu a tot arreu ( “allá donde van triunfan”..), cal tenir en compte aquest detallet de l’estat.., i recordar-vos que la integració social va molt lligada ,per no dir condicionada per la integració laboral.

Perdoneu, si m’estic fent una mica pesada amb les problemàtiques dels immigrants,i perdoneu si estic trepitjant les noticies d’altres companys/es .. però amb semblava interessant que sapigueu això...

El Ayuntamiento sigue fomentando la inserción laboral del colectivo inmigrante


Se ha procedido a la entrega de diplomas a los participantes en el proyecto "Reconduce tu profesión"

El 20 % de las personas que han participado en el proyecto denominado "Reconduce tu profesión", cuyo objetivo es promover la integración laboral de personas inmigrantes, han encontrado trabajo. Así lo ha manifestado el Alcalde, Antonio Román, en el acto de entrega de diplomas celebrado esta mañana en el Ayuntamiento.
Dicho programa fue desarrollado en el segundo semestre de 2009 y, financiado a través del Ayuntamiento y de la Junta de Comunidades, ha servido para formar para la obtención del carnet de conducir y ofertar dos acciones formativas: Informática Básica y Carretillero.

Tal y como ha destacado el Alcalde, "en la Oficina Local de Empleo y Desarrollo se constató, por un lado, que durante el 2008 del total de nuevos demandantes de empleo incorporados a la Bolsa de Empleo, un 42,3% han sido inmigrantes y, por otro que del 80% de las ofertas de empleo que se reciben en la OLED solicitan como requisito de los candidatos que estén en posesión del carnet de conducir. Sin embargo, muchos de los demandantes de empleo susceptibles de cubrir esas ofertas no cumplen este requisito, por lo cual no pueden acceder al empleo".


Enviat per Noe Acuña Ruiz



dijous, 4 de març del 2010

Nuevo contrato de Inserción para Jovenes

Aquí os presento el nuevo contrato de inserción para jóvenes,que propone la CEOE, con bajo salario ( 633 euros al mes, mas o menos), sin protección por desempleo ni derecho a indemnización.
Este hecho dará mucho de que hablar, hay quienes estarán a favor y quienes en contra. Yo no voy hacer de esto una crítica ni mucho menos, pero solo decir para animar a todas aquellos jóvenes que se encuentren sin trabajo, que en estas circunstancias no solo hay que formarse y esperar a encontrar un puesto de trabajo digno, sino que a veces tambien es importante empezar desde un contrato sin protección por desempleo etc, el qual te va a proporcionar formación en algún oficio y que quizás será el primer paso para poder acceder a un buen puesto de trabajo en un futuro.