dimecres, 29 d’abril del 2009

Invitación

Con el sabor a té y las guedejas impregnadas aún de los olores de Fez, volvemos a la realidad.

http://revoltaglobal.cat/breve248.html

dimarts, 28 d’abril del 2009

El fracaso escolar, ¿cuestión de sexo?

Fins ara, mai m’havia parat a pensar que dintre del percentatge del fracàs escolar espanyol fos necessari diferenciar el gènere, o millor dit, que el gènere fos determinant... potser si que és una noticia incomoda per alguns, però hem de defensar la veritat i la veritat és ciència, no?.
I és que en aquesta estadística té molt a veure el concepte d’OPORTUNITAT. A mida que la dona ha anat guanyant en autoestima i ha anat deslligant-se dels seus rols de dedicació a la família i a la llar, s’ha vist amb forces de demostrar-se a si mateixa les seves capacitats; l’esforç, el sacrifici, la responsabilitat, l’organització, l’habilitat de tirar endavant diverses tasques a l’hora, o la voluntat, han estat traslladats al context educatiu.
Estic d’acord en que el fet d’esquivar carreres tècniques o d’enginyeria, vingui determinat perquè les dones persegueixen carreres compatibles amb el seu projecte de formar una família. Pot ser ara, hi ha més dones universitàries perquè donen preferència als seus estudis. També penso que ens agraden ben poc les carreres on esdevé la competitivitat i desemboquen en feines on el principal objectiu és la superació en l’escala social i material. Preferim carreres relacionades amb la cura de les persones, l’educació, ...encara que aquestes feines no estiguin ben remunerades en comparació amb les carreres tècniques.
No és casualitat que observem en moltes ocasions que les nenes maduren abans que els nens, són més “espavilades”. I per tant, és ben cert que prenen consciència molt abans de la importància que té la formació i l’èxit escolar. És una qüestió estrictament cultural. Penso que els components socials i emocionals se situen per sobre de les diferencies biològiques.

Cliqueu aquí per anar a la noticia

Respecte a l’educació diferenciada no estic gens d’acord. Tant de temps defensant l’ igualtat... pero us convido a veure el video de la Inger Enkvist, professora de Pedagogía de la Universitat de Lund (Suecia), (defensora de l'educació diferenciada) que va compareixer el passat 3 de febrer de 2009, a la sesió ordinaria de la Comisió d' Educació i Universitats del Parlament de Catalunya per a donar la seva valoració sobre el projecte de la Llei d'Educació Catalana. Vosaltres mateixos podeu fer la vostra reflexió.

Ens seguit els teus consells

diumenge, 26 d’abril del 2009

Més de l'11% dels aturats d'Espanya són a la província de Barcelona

La província de Barcelona acapara 11 de cada 100 aturats que hi havia a Espanya en el primer trimestre de l'any, amb 442.000 desocupats. Per províncies, només la supera Madrid, que a la vegada és comunitat autònoma, amb 459.900 aturats. No obstant, si la comparació es fa en taxa d'atur, l'impacte de la desocupació és molt més forta a la zona barcelonina que a la madrilenya, 15,83% davant del 13,49%, respectivament. L'explicació està en els gairebé 600.000 ocupats més que hi ha a Madrid (2,9 milions) que a Barcelona (2,3 milions).

A Catalunya, la província més castigada per l'atur, en percentatge, és Girona, on la taxa s'acosta al 19%, gairebé tres punts per sobre de la mitjana catalana. Girona és també la que registra la pitjor evolució interanual, amb una variació a l'alça de nou punts. Tarragona és la segona província catalana amb la taxa d'atur més alta (18,53%), mentre que Lleida és la millor, amb el 10,75%.

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=606770&idseccio_PK=1021&h=

LA MATERNITAT TAMBÉ FA CURRÍCULUM !

Flexibles, compromesos i treballadors. Així volen els caps de personal els seus treballadors i treballadores. En totes les ofertes laborals, les anomenades "softkills" o "competències suaus són fonamentals per a una bona candidatura. Per a molts caps, tan importants com la formació, els coneixements o l´experiència són les competències en comunicació, la capacitat organitzativa, la iniciativa, la creativitat, la disposició per aprendre, el poder de decisió i l´habilitat de tirar endavant diverses tasques de forma simultània. Competències que les mares i els pares desenvolupen de manera especialment activa en l´àmbit familiar i sobre les quals no hi ha certificats.



A Alemanya, actualment, s´està produïnt un canvi lent però constant de mentalitat. D´ençà de principis dels 90, el tema de les competències familiars va ocupant un lloc propi en la formació professional permanent, sobretot en la formación de les dones. Es tracta d´animar les mares a activar aquestes habilitats i competències i a presentar-les de forma més conscient en el món laboral. L´agència estatal per a l´ocupació laboral ofereix mesures formatives en aquest sentit i les oficines locals "Dona i empresa" promouen iniciatives en la mateixa direcció, exercint la mediació entre mares i responsables d´empresa.



Malauradament tot això és encara necessari. La feina i la dedicació familiar no es perceben con un avantatge, sinó més aviat al contrari. Mares i pares que, per la criança dels fills petits no treballen en el mercat laboral, es comptem com a "fora de la vida professional". Als ulls de molts caps de personal han perdut el tren o corren el risc de fer-ho.



Malgrat aquesta consideració social, canviant però encara vigent, diverses investigacions recents han demostrat que els treballadors en activitat professional permanent perden o veuen envellits els seus coneixements fins a la meitat en un període de quatre anys o menys, en gran part pels accelerats canvis en el sistema productiu. Això sugereix que la pèrdua de coneixements i de formació professional en mares i pares en fase de dedicació familiar no és tan perjudicial per al seu futur laboral com habitualment es creu.



En realitat, el temps corre a favor de les mares i els pares que després d´un temps de tasca familiar a dedicació completa es proposen tornar a la vida laboral. Segons el Ministeri Federal Alamany per a la Familia, ja en l´any 2002, "més que els coneixements professionals, en un món laboral tan ràpidament canviant, són necessàries competències clau que responguin a les noves exigències". Igualment, es fa esment que en diverses especialitats caldran professionals qualificats i que això condueix a valorar i considerar les competències que pares i mares desenvolupen en la tasca familiar.



Per tal que un dia, no només per necessitat, els responsables recorrin a mares o pares després de la seva fase de dedicació familiar intensiva, els propis progenitors necessiten fer-se conscients d´aquestes competències i aprendre a presentar-les activament. Els estudis fets demostren que moltes mares tornen a la vida professional amb una evident manca de confiança en sí mateixes i en les seves capacitats, però resulta sorprenent si tenim en compte tot el que aprenen, aconsegueixen i desenvolupen en la seva vida familiar. La discussió i el debat social sobre les competències clau pot contribuir a superar aquesta paradoxa.



Ruth Beerbom, periodista radiofònica a Alemanya i mare de tres nens d´entre 1 i 8 anys.





Este artículo, extraído de la revista VIURE EN FAMILIA, aún no lo encontraréis digitalizado; de momento está en el nº 30 de la edición impresa. Aún así, os paso el enlace. Hay artículos muy interesantes sobre educación.



http://www.viureenfamilia.com/



Elena Lobo

dijous, 16 d’abril del 2009

Bon viatge....

Sigues uns altres: això és viatjar

Però no us perdeu!

I sobretot no feu el burro

Viatge de comiat

dimarts, 14 d’abril del 2009

Menys baixes laborals per la crisi

Avui és força interessant l'article de La Vanguardia El estrés y la ansiedad por la situación económica empiezan a llegar a las consultas médicas. Al final resultarà que quanta més inseguretat, millor per les empreses ja que resulta que en temps de crisi els treballadors i treballadores demanen menys baixes laborals. Per por.

dimarts, 7 d’abril del 2009

ERROR104



LINK

divendres, 3 d’abril del 2009

OFFTOPIC - operación triumfo

Cuando se habla de la cultura musulmana en los medios procuro no hacer caso. Tópicos recurrentes como el machismo, la violencia y el fanatismo son las características que quieren que relacionemos con el Islam. Los medios de comunicación y las agencias de noticias son las que son, y la verdad jamás aparecerá, pongo como ejemplo los constantes ataques mediáticos contra los anti-bolonia, que salvo el sr. Cuní de TV3, se cebaron de mala manera condicionando la opinión pública para favorecer, como dice un profesor de filosofía de la complutense de Madrid, la ofensiva neoliberal contra la educación pública europea.
Pero uno puede perder algo de tiempo y sumergirse en la red y encontrar noticias que pueden hacer reflexionar a más de uno.
En la cadena de televisión de los Emiratos Árabes Unidos, se ha estrenado la segunda edición de un operación triunfo, pero donde lo que prima no son los cuerpos "a la moda", sino lo versos rítmicos. Eso es, a ver quien es el mejor poeta. El programa ha despertado pasiones entre los más jóvenes que empiezan a interesarse por la poesía, a diferencia de aquí, donde los jóvenes se interesan por la música comercial, vacía y pegadiza que inunda todas las radios y televisiones del país.

->LINK<-

dijous, 2 d’abril del 2009

Guía laboral juvenil

Con algunas de vosotras estuve hablando de esta guía, y como lo prometido es deuda, os cuelgo el enlace para quién se la quiera descargar. La edición es del 2005 pero el contenido está vigente. En la misma página también hay la posibilidad de descargar el Estatuto de los Trabajadores, que viene a ser el paraguas bajo el que se negocian todos los convenios laborales.
http://www.nodo50.org/cgt/psamadrid/?p=372

Movilizaciones

Las movilizaciones contra la aplicación del Tratado de Bolonia se están sucediendo, desde hace tiempo, en muchos puntos de Europa.
Los medios de comunicación al uso están al servicio del modelo social establecido y no es "conveniente" hacerse eco del rechazo social a dicho modelo. La globalización en estos menesteres, no es procedente. Así las movilizaciones quedan diluidas dejando entrever, entrelíneas, que son obras de cuatro antisistemas...
Es en los medios de comunicación alternativos donde se pueden ver resistencias en Burgos, Grecia, Italia, Salamanca, La Coruña, Sevilla, etc.
Os paso uno de ellos,
http://www.kaosenlared.net/buscar/bolonia

dimecres, 1 d’abril del 2009

Francia!!!

Que mi madre piense que los universitarios son unos vagos y que solo quieren dar la nota puede deberse a que cree que es un caso aislado. Que solo pasa en españa. Pues no... parece ser que en Francia lo llevan mucho mejor que nosotros y estan dando guerra, y desgraciadamente aqui los medios no nos lo enseñan.

->LINK-<

Salud!!