dissabte, 27 de juny del 2009

La vocació del mestre

Llegint els treball d’alguns alumnes meus, he topat amb una entrevista a la Maria Teresa Codina, la que fou directora de l’escola Talitha, una de les primeres en recuperar l’esperit de l’escola nova catalana. Reprodueixo un fragment perquè m’ha fet il·lusió veure reflectit exactament el que us he explicat aquest any sobre la importància del treball en la vida, i com cal afrontar-lo. També representa allò que la mercantilització de l’educació està fent desaparèixer: el gust per la vida.

És vocacional un bon mestre?
Depèn del que entenguis per vocacional. Té molt mala fama lo de la vocació... A veure, un bon mestre ha de disfrutar amb la seva feina. A veure, a l’escola, o t’ho passes molt bé, o t’ho passes molt malament, i això jo ho he vist en companys i companyes meves i fins i tot també m’ha passat a mi mateixa. Quan l’escola funciona malament t’ho passes molt malament. L’escola agafa molt la persona. Llavors has de tenir molt domini de la matèria, del que t’envolta, de tu mateix per arribar a ser conscient i a progressar i a disfrutar amb això. Penso que s’ha de disfrutar amb l’educació. També és molt important la relació de l’equip de mestres. Amb el treball en equip, penso que és molt important la gratificació i la satisfacció. Hi ha d’haver un equilibri de satisfacció i eficiència. (...) Si cada dia estàs esperant per plegar, si arriba el dilluns i ja vols que sigui divendres, si comences el curs i estàs desitjant que arribi l mes de juny, plega, plega...”

dissabte, 20 de juny del 2009

El amanecer de una nueva era en España

Bueno, os dejo el link al diaro público donde han hecho un montaje con la recien encontrada grabación de los primeros días de la II república... disfrutad!!

LINK

salud!!!

dijous, 18 de juny del 2009

Precarietat i temporalitat

Val la pena llegir la notícia sobre la contractació de treballadors qu epublica rebelión. Un tas: "Cerca de cinco millones de contratos duran menos de treinta días, y 2,7 millones, menos de una semana". Fem el càlcul a veure quan contractes pot tenir una persona en la seva vida?

diumenge, 14 de juny del 2009

La cultura no es tu amiga

Bueno...

habla el sucesor de Timothy Leary, al cual el mismo llamó el verdadero Timothy Leary... si no sabes quien es busca un poco por internet jejejeje

Hay un momento en el que parece que hable de la SGAE...

dissabte, 6 de juny del 2009

Degradación de la educación

Excelente ejemplo de como va cayendo el nivel educativo español.

LINK

Salud!