dissabte, 27 de febrer del 2010

Atur, mentides i xenofòbia

SOS Racisme, Comissions Obreres i les associacions de veïns denuncien en un còmic l’augment dels prejudicis racistes en plena crisi econòmica.
...
«Sóc la llei d’estrangeria i has de ­saber que sense papers no pots ­treballar i sense treballar no pots ­tenir papers», manifesta un dels personatges. La història retreu als partits de dretes que treguin «profit electoral dels sentiments primitius» contra els estrangers.
....
Amb l’arribada de la crisi, segueix descrivint el còmic, es produeix una «competència ètnica pels serveis socials», i això, segons aquesta ­publicació, «deixa al descobert la debilitat del nostre Estat de ­benestar».La narració és especialment contundent amb l’actitud de les administracions davant la crisi i l’empobriment social: «La dreta europea, amb el seguidisme patètic de les esquerres, fa bàsicament dues coses: ajudar els bancs i donar més canya als immigrants». La publicació compta amb el suport de la Generalitat i del Govern.
No es fa cap referència explícita a la recent polèmica sobre l’empadronament d’immigrants sense papers a Vic, però una de les vinyetes –sobre aquestes línies– adverteix: «La sensació que sobren pot propiciar que l’etnocentrisme incons­cient es converteixi en un racisme organitzat».


font: el periodico.
http://www.elperiodico.cat/

divendres, 26 de febrer del 2010

El colectivo de discapacitados sufre con mayor intensidad las consecuencias de la crisis

Este colectivo tiene serios problemas para la integración laboral.
Las personas discapacitadas son personas que estan capacitadas para desarrollar sus funciones de manera totalmente satisfactoria . Lo que sería genial es que las empresas tomen el ejemplo de otras empresas y que continuen ayudando a la incorporación de discapacitados a pesar de la crisis . La crisis afecta mas a estas personas que a otras por el agravante de su discapacidad . Yo pienso que en todas las empresas tendría que haber una serie de plazas para las personas discapacitadas y no me parece justo que cobren sueldos miserables según el trabajo que realicen . Aunque la crisis no tendría que ser peor para ellos , porque son personas igual que los demás.

dijous, 25 de febrer del 2010

Espai de formació i Ofertes laborals

Hola a tots els TIS que estigueu llegint aquest blogg, i els que no ho sou també. Estaba força capficada amb quin tipus de notícia penjaria al blog el dia que ho hagués de fer, i sincerament no tenia ni idea.
Un dia, buscant informació sobre un curs, vaig donar amb la pàgina web del GRA de Granollers. Es tracta d'un espai jove que disposa d'una web molt complerta. Un dels apartats d'aquesta web és la formació, però la que més em va interessar (i per aixó us ho comento) és l'apartat d'oferta laboral. En aquesta web trobem molta oferta de treball, i sobretot d'àmbit social.

divendres, 19 de febrer del 2010

Reforma de la Lei d'Estrangeria i traspàs de competències al SOC

S'informarà sobre els nous procediments i la nova normativa d'autoritzacions incials, modificacions i reagrupació familiar. Així com les noives competències del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Dissabte, 27 de febrer a les 16:00h, Sala Francesc Tarafa, c/ de Corró, 47 Granollres

dimecres, 10 de febrer del 2010

Jornades de Comerç Just i Consum

La crisi alimentària que va esclatar l’any 2008 perdura avui amb més de mil milions de persones al món que passen gana, un de cada sis habitants del planeta. Una situació que es veurà agreujada per la crisi climàtica que colpeja amb força als països del Sud.
Quines alternatives es plantegen front aquesta situació de crisi múltiple? Què es proposa des de l’ecologia política? L’agroecologia és una alternativa viable al model agroindustrial? Quins reptes tenim per endavant des de l’àmbit del consum crític? A aquestes preguntes i més volem respondre en les presents jornades.
 
Divendres 12 febrer
17.30h a 19h
Causes i conseqüències de l’actual crisi des d’una perspectiva de l’ecologia política. Com hem arribat fins aquí? Cap a on ens condueix?
Jorge Riechmann
Professor titular de filosofa moral a la UAM i vicepresident de CiMA (Científicos por el Medio Ambiente)
 
19.30h a 21h
Reptes de l’agroecologia: La introducció en les polítiques públiques i en els moviments socials
Eduardo Sevilla Guzmán
Catedràtic de Sociologia Rural de la Universitat de Còrdoba
 
Dissabte 13 febrer
10.30h a 12h
Quines sortides per fer front a la crisi ecològica i alimentària? L’agroecologia i la pagesia familiar com una alternativa viable i eficient
Clara Nicholls
Investigadora i catedràtica d’agroecologia de la Universitat de Califòrnia
 
12.30h a 14h
La construcció de l’agroecologia des d’una perspectiva de la sobirania alimentària
Eduardo Sevilla Guzmán
Catedràtic de Sociologia Rural de la Universitat de Còrdoba
 
17.30h a 18h
Viure bé amb menys? Opció individual o acció col·lectiva?
Joaquim Sempere
Professor de Sociologia Mediambiental de la Universitat de Barcelona
 
18.30h a 21h
Consumidors o ciutadans? De la responsabilitat a l’activisme a través del consum.
Carlos Ballesteros
Professor de Sociologia del Consum, Universitat Pontificia de Comillas de Madrid
 
Organitza:
Xarxa de Consum Solidari
Espacio por un Comercio Justo
Amb el suport de:
Ajuntament de Barcelona
 
Lloc
Centre Cívic Convent de Sant Agustí
Pl. Acadèmia, s/n, Barcelona.
L1 Arc del Triomf / L4 Jaume I