dissabte, 27 de febrer del 2010

Atur, mentides i xenofòbia

SOS Racisme, Comissions Obreres i les associacions de veïns denuncien en un còmic l’augment dels prejudicis racistes en plena crisi econòmica.
...
«Sóc la llei d’estrangeria i has de ­saber que sense papers no pots ­treballar i sense treballar no pots ­tenir papers», manifesta un dels personatges. La història retreu als partits de dretes que treguin «profit electoral dels sentiments primitius» contra els estrangers.
....
Amb l’arribada de la crisi, segueix descrivint el còmic, es produeix una «competència ètnica pels serveis socials», i això, segons aquesta ­publicació, «deixa al descobert la debilitat del nostre Estat de ­benestar».La narració és especialment contundent amb l’actitud de les administracions davant la crisi i l’empobriment social: «La dreta europea, amb el seguidisme patètic de les esquerres, fa bàsicament dues coses: ajudar els bancs i donar més canya als immigrants». La publicació compta amb el suport de la Generalitat i del Govern.
No es fa cap referència explícita a la recent polèmica sobre l’empadronament d’immigrants sense papers a Vic, però una de les vinyetes –sobre aquestes línies– adverteix: «La sensació que sobren pot propiciar que l’etnocentrisme incons­cient es converteixi en un racisme organitzat».


font: el periodico.
http://www.elperiodico.cat/

1 comentari:

Tate ha dit...

segons el centre d’estudis d’opinió (CEO) de la generalitat , l’ immigració es la segona preocupació dels catalans.......

Com a immigrant

em preocupa el discurs de “no hay pan para todos “
em preocupa la sensació que sobrem en alguns moments i altres no ...
em preocupa la opinió de molts fanàtics dels mitjans de comunicació...
em preocupa el discurs “barato” de molts politics
.....................