dimecres, 28 d’abril del 2010

Les burrades de les senyals

Fa uns dies vaig sentir dir als mitjans de comunicació que la meitat dels conductors no coneixen la meitat de les senyals de trafic. Com aquestes xifres em semblaven massa exagerades, vaig cercar les dades del projecte i l'enquesta, i un altre vegada un informe estadistic a sigut malinterpretat i juguen amb els porcentatges per donar una alarma social exagerada.

Televisio Espanyola va dir "Los conductores españoles desconocen mas de la mitad de las señales de trafico" i ho va dir de manera alarmant.

L'informe complet esta en aquesta pagina: (la enquesta esta a partir de la pagina 50)

Els errors estadistics que no van tenir en compte són:

És van escollir nomes vuit senyals, no es pot fer un estudi estadistic amb nomes vuit de les mes de mig miler que hi ha. Segons com hagin escollit les senyals es pot assegurar o un 0% d'encerts o un 100%.

Les senyals, perque l'enquesta hagues tingut un sentit practic i no nomes un sentit teoric d'alarma social. S'hauria d'haber escollit les senyals segons la seva freqüencia relativa en que estan posades en les nostres carreteres.

També es necesari assenyalar la immportancia d'escollir be les respostes, perque si posem una corresta y 3 absurdes, seria molt facil, i una correcta i 3 gairebe correctes, molta gent fallara. Això es una altre forma de falsejar una enquesta.

La reflexio que e arribat, es que mai ens hem de quedar amb els titulars dels mitjans de comunicació, perque despres de revisar algunes enquestes, m'he adonat que moltes vegades les persones que les interpreten són poc mes que persones que fan malament el seu treball o que hi ha una molt mala fe per alterar la nostra percepcio mitjanánt els mitjans de comunicació.

Aquesta es la magia de les estadistiques, així que vigilem.


dilluns, 26 d’abril del 2010

Premio por golpear a una mujer








Ona Molins

"Queremos el régimen general: estamos hasta el culo de tanta precariedad"

No tienen derecho al paro ni baja laboral. Además, muchas trabajan explotadas en horarios de hasta 16 horas. Son las mujeres empleadas domésticas en España, que exigen que su trabajo pase al régimen general.

Con plumeros, mandiles y cantando su propia versión del coro de la patata. Así han salido a la calle en Madrid este domingo 28 de marzo al menos 200 personas a exigir derechos para las personas empleadas del hogar, en su mayoría mujeres.

Su lema es ‘Sin nosotras no se mueve el mundo’ y reivindican que su trabajo se regule también en el Régimen General, ya que actualmente trabajan bajo un régimen “injusto” que les hace “más vulnerables”.

Reivindican el derecho al paro, a la baja laboral, a horarios no abusivos y la regularización de la situación de una gran parte de estas mujeres, que se encuentran “sin papeles“ y trabajando “como esclavas” al ser internas.



Estas son algunas de las consignas que han cantado:

“Al régimen general queremos pasar, porque estamos hasta el culo de tanta precariedad”

“Levántate, empleada del hogar, lucha por tus derechos y visibilidad el caso de accidente es muy especial, pues no tienes derecho ni paro pa cobrar”

“Se acabó, se acabó, se acabó la esclavitud”

“Derechos sin papeles”

“Si no yo no trabajo, ¿quién me cuidará?”

“Huelga, huelga, huelga de cuidados”

“Papeles para todas o todas sin papeles”

“No estamos todas, faltan las internas”

La marcha la convocaban las mujeres de SEDOAC (Servicio Doméstico Activo), el grupo Cita de Mujeres de Lavapiés y la Agencia de Asuntos Precarios, quienes juntas dan vida al Taller Territorio Doméstico.




Ona Molins Borrell

dimarts, 20 d’abril del 2010

Contaminación y explotación laboral en el Sur: las espinas de las rosas de 'Sant Jordi'

Quizá nunca os habiáis parado a pensar dónde y cómo se producen los millones de rosas que se venden en el Día del Libro, más conocido por Sant Jordi, en Cataluña. Quizá, la rosa que regalas esconde una historia de contaminación, desigualdades y explotación en Colombia, Ecuador o Kenya. Os contaré lo qué pasa y qué podriamos hacer.

Como es tradición, el Día de Sant Jordi es el día en que los hombres regalan rosas a las mujeres, y ellas, un libro. Quizá no lo notas, pero muchas de estas rosas regaladas por Sant Jordi huelen a explotación laboral, sequía, intoxicación y desigualdades en el Sur. Esta es la denuncia que realizan diversas ONG al llegar la fiesta, que protestan por los efectos que tiene en el Sur el cultivo de las rosas que se consumen este dia. Más de la son importadas desde Colombia y Ecuador.

El año pasado, el agrupamiento ‘ Minyons i Escoltes de Catalunya ‘ alertaba de las agresiones a Colombia y Ecuador que el cultivo de flores podía provocar en materia laboral, social, medioambiental y sanitaria:

>> La situación laboral de los floricultores es muy precaria. El 80% de las trabajadoras son mujeres, que a menudo son despedidas al quedar embarazadas, con una jornada laboral de 10 o 12 horas (sin contar las horas extras), con contratos de muy corta duración, con un sueldo que no llega ni a la mitad de la cesta básica y sin posibilidad de sindicarse. Las trabajadoras colombianas reciben sólo un 2,5% del precio de la rosa que aquí pagamos. En Kenya, en la floricultura se pagan salarios inferiores a 1 dólar por día en jornadas de 8 a 12 horas.

>> El cultivo de rosas contribuye a la expansión de los llamados monocultivos exportadores, los cuales perpetúan la estructura de un centro mundial económico y una periferia. Así, los países pobres se dedican a atender las demandas de consumo de los más desarrollados, desatendiendo las necesidades básicas de su propio país y alargando su falta de soberanía.

en mi opinión creo que no podemos dejar que una fiesta como la de Sant Jordi contribuya a perpetuar la precariedad laboral, el medio ambiente o la salud de los trabajadores de países como Colombia. Tenemos que ser responsables, comprobar que las rosas estén cultivadas cerca de nosotros o buscar las que sean locales o las que tengan el sello de comercio justo.. Incluso podeis regalar una rosa hecha por vosotros mismos de papel, que además de ser ecológica y económica, y de no perjudicar a nadie, tiene mucho más valor porque sabes que te la han hecho sólo para ti.

Enviada por Marta Solà

dilluns, 19 d’abril del 2010

Jornada "vides amb IN-dependència"

Jornada "Vides amb IN-dependència", pel foment de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat.


El proper 14 de maig, es realitzarà la jornada "vides amb IN-dependència" a la Casa del Mar (Barcelona).
En aquesta jornada es tractaran alguns temes que tenen molt a veure amb la nostra futura professió. La vida independent per algunes persones és més difícil que per a unes altres, aquí entra l'Integrador Social. En aquesta jornada podem rebre informació sobre productes de suport (ajuts tècnics i domòtics) i d'altres serveis i intervencions que poden ser útils per adaptar un habitatge a les necessitats específiques dels usuaris i usuàries. Està previst que les persones amb discapacitat expliquin les seves necessitats i experiències.


Personalment considero molt important que les persones amb discapacitat puguin abandonar, o retardar, la situació de dependència i avançar cap a vides independents. L'inserció sociolaboral és una tasca per combatre la dependència.

SORAYA PUJOL (2on ISO tarda)

dimecres, 7 d’abril del 2010

El Ayuntamiento sigue fomentando la inserción laboral del colectivo immigrante

El 20 % de las personas que han participado en el proyecto denominado "Reconduce tu profesión", cuyo objetivo es promover la integración laboral de personas inmigrantes, han encontrado trabajo. Así lo ha manifestado el Alcalde, Antonio Román, en el acto de entrega de diplomas celebrado esta mañana en el Ayuntamiento.
Dicho programa fue desarrollado en el segundo semestre de 2009 y, financiado a través del Ayuntamiento y de la Junta de Comunidades, ha servido para formar para la obtención del carnet de conducir y ofertar dos acciones formativas: Informática Básica y Carretillero.

Tal y como ha destacado el Alcalde, "en la Oficina Local de Empleo y Desarrollo se constató, por un lado, que durante el 2008 del total de nuevos demandantes de empleo incorporados a la Bolsa de Empleo, un 42,3% han sido inmigrantes y, por otro que del 80% de las ofertas de empleo que se reciben en la OLED solicitan como requisito de los candidatos que estén en posesión del carnet de conducir. Sin embargo, muchos de los demandantes de empleo susceptibles de cubrir esas ofertas no cumplen este requisito, por lo cual no pueden acceder al empleo".

Enviat per Noe Acuña Ruiz


http://diariodelhenares.com

dilluns, 5 d’abril del 2010

Dues xerrades que inciten a la reflexió

Sempre ens queixem de que la vida es molt injusta, volem fer moltes coses, però poques persones saben realment com lluitar contra el capitalisme.

Això que us ofereixo es una possible alternativa, lluitant amb les mateixes armes que utilitza el capitalisme, es el moviment internacional de ciutadans pel control democratic dels mercats financers i les seves institucions.

Aquest moviment social es tornar el poder als ciutadans tornant al poble mitjançant dos intruments:

Els organismes internacionals (BMI, BM, FMI).
Els tractats de lluire comerç.

Aqui tenim una xerrada que podem assistir per poder posar-nos en contacte amb aquest moviment, i per poder reflexionar sobre la nostra forma de consum.

Xerrada/Fòrum

Cap a una societat de base ètica-ecològica

Data:
Dimecres 07 Abril, 2010, 19:30 - 21:30
Organitzador*:
Attac-Catalunya

email de l'organitzador:
www.attac-catalunya.org

Descripció:
Seminari d'Economia Crítica
Impartit per Raúl Garcia Duran Professor d'Economia de l'UAB

Lloc:
Centre Civic "La Sedeta"
Adreça:
Sicilia 321 M-L5-Sagrada Familia L4 Joanic
Preu:
Gratuït i sense subvencions


També tenim una xerrada de Samir Amin, que diuen que es un dels pensadors neomarxismes mes importants, dotant part de les seves obres d'estudi sobre les relacions entre els països desenvolupats i els subdesenvolupats, les funcions dels estats en aquests països i els orígens de les diferencies. Una possibilitat d'escoltar una conferencia que pot portar a una reflexió molt profunda.

Xerrada

Samir Amin a Barcelona

Data:
Dimecres 07 Abril, 2010, 19:00 - 20:00
Descripció:
Les organitzacions convocants de manera unitària desitgen convidar tothom a l'única conferència que Samir Amin oferirà a Barcelona el pròxim 7 d'abril del 2010 (19:00h) a la Facultat de Filosofía de la Universitat de Barcelona (Campus del Raval), C/ Montalegre, nº 6 aula 402, 4ª planta. La intervenció es dirà "LA CRISIS. Salir de la crisis del capitalismo o salir del capitalismo en crisis".

Organitzacions convocants

AEP / Associació Catalana d'Investigacions Marxistes / Associació Socialisme XXI de Catalunya / Centre d'Estudis de Moviments Socials / El Viejo Topo / Espai Marx / FARGA / IAC / Catalunya / mientrastanto / Plataforma per l´alliberament i la solidaritat a Irak / Sindicat COBAS / TAIFA Seminari d’Economia Crítica / Grup de Recerca Economía Mundial (UB)

Lloc:
Facultat de Filosofía de la Universitat de Barcelona (Campus del Raval), C/ Montalegre, nº 6 aula 402, 4ª planta.


Jordi Hidalgo