diumenge, 7 de març del 2010

Carta per la integració...

Estimats integradors/es, per fi m’ha arribat la carta..

no sé si sabeu ,que el govern espanyol de tant en tant premia els immigrants amb una carta.. on els hi recorda “la caducitat” del seu permís de residencia i/o treball, i els informa que tenen 60 dies per renovar el seu interès per tal renovació , i per tant passa a ser un ciutadà de més , fins el proper avis o la propera carta..
El que s’ha de fer ,és molt senzillllll..., primer, s’ha de portar la sol·licitud junt amb un contracte de treball,( com podeu imaginar en aquests moments..), o han de presentar altres papers (acreditar alguns mínim de mesos cotitzats per any treballat,.. etc) , desprès han de fer lllllargues cues amb els seu grup “d’iguals “(de tantes hores ,acaben sent molts amics..) a les portes de les administracions publiques ,per tal de fer tots els tràmits necessaris ...
A continuació, si s’accepta la seva sol·licitud , han de pagar “la tassa o tasses “corresponents,O en el cas contrari val més contractar un advocat..

El que ús volia dir és que ,si treballeu amb immigrants i segurament que si ,no perquè voleu sinó perquè els trobareu a tot arreu ( “allá donde van triunfan”..), cal tenir en compte aquest detallet de l’estat.., i recordar-vos que la integració social va molt lligada ,per no dir condicionada per la integració laboral.

Perdoneu, si m’estic fent una mica pesada amb les problemàtiques dels immigrants,i perdoneu si estic trepitjant les noticies d’altres companys/es .. però amb semblava interessant que sapigueu això...

1 comentari:

Maryam ha dit...

Si algú vol llegir aquesta carta, m’he la podeu demanar, perquè no crec que ús arribi ..,i sense cap compromís.. ,I si sou del grup del mati em podeu buscar pels passadissos .. sóc molt reconeguda, no per res.. és que sóc marroquí (he,he,he).