El fenómeno de la inmigración y su veloz y progresivamente acelerado crecimiento, constituyen todo un reto para la economía y la sociedad española, que ha de integrar en su mercado de trabajo a personas procedentes de diversas tradiciones culturales, con otras prácticas, costumbres y expectativas. Para ello resulta imprescindible desarrollar políticas y acciones concretas de regulación e integración, así como formar a los/as profesionales implicados/as en dichos procesos. Dicha formación debe abarcar todos los aspectos que condicionan las dificultades y oportunidades que proporcionan los movimientos migratorios.
El empleo es sin duda, un pilar básico de integración, ya que obtener un puesto de trabajo permite poder alcanzar recursos, cubrir necesidades básicas a través del acceso a servicios, tener un papel social reconocido, una red de relaciones, ser persona autónoma económicamente,...En definitiva, ejercer un derecho fundamental como ciudadanos/as a la vez que se pone al servicio de la sociedad de acogida mano de obra necesaria para su desarrollo.
PENJAT PER: MARY MARTINEZ
PROJECTE DAOR
Fa 6 anys
5 comentaris:
Article en el que conscienciaria a més d'un empresari, a més d'un ciutadà... Si realment, hem d'agrair l'entrada d la inmigració ja que considero que té molt de mèrit arribar a un país que no és el teu, que no tens el recolzament de la gent, i que a més a més, fan la feina que la resta no volem fer perque no ens volem embrutar les mans; i per soposat, ells cobren molt menys que nosaltres per ser d'on son. Però i qui són? T'has parat a pensar que ells tb tenen inquietuts, tenen drets, tenen ambicions...??? Jo diria que l'estrès que ens "causem" cada dia ens deixa massa fora de lloc per pensar en els demès, perque en el fons som uns egocentrics, ens mirem massa el melic.
Vinga, bona nit a tothom!!!
Moltes persones de les que han arribat a Espanya amb la intenció de millorar la seva qualitat de vida, s'estan plantejant, vist el panorama, si els hi convé més tornar-se al seu país i recuperar tot allò que van deixar enrere (familia, amics...) o seguir aguantant com puguin. M'ha semblat bé aquest nou pla de govern que facilita la tornada al pais d'origen amb el capital que els hi correspon pel que hagin cotitzat. És una opció, encara que després, si vulguessin tornar, s'han d'esperar tres anys...bona jugada per part del govern.
David cruz: es veritat que el treball integra al inmigrant, pero no es basem en aquesta integracio sino amb la del contacte directa amb els nous vinguts. Vull dir amb aixo que no els tractem com simple ma de obra sino com persones que son i que desaparegui la ipocresia que normalment fem servir uns quants. l´ënteniment del comentari es lliure.
Per desgràcia aquesta situació que vivim de crisi està afectant molt sobre tot al inmigrants, només cal anar a l'INEM i veure la llista llarga de gent que ve de fora que està a l'atur. El pitjor és que no veiem els que ni tan sols tenen atur,i viuen com poden, és una situació molt incomoda. A veure com acaba això.
com en el text q ens ha repartit avui l'albert, els païssos desenvolupats no mirem als immigrants kom a persones, sinó que els veiem kom a simple mà d'obra i això, barata!
poka gent fa l'esforç d'entendre la seva cultura pq kom molts pensem, si venen al nostre país q "s'integrin", i per molts la paraula integrar significa q deixin d banda la seva cultura per adaptar-se la nostra.
i despres, on hi haurà la rikesa kultural q després presumim?
be, m'he desviat una mika del tema però...
salut i bon kap de setmana!
Publica un comentari a l'entrada